Sipariş nasıl verilir?

Almak istediğimiz ürüne karar verdikten sonra geriye sipariş vermek kalıyor fakat buradan önce bazı önemli konulara dikkat etmekte fayda var ilk olarak almak istediğiniz ürünün Türkiye gönderimi olup olmadığını kontrol etmeniz gerekli bunun için öncelikle seçtiğiniz ürününüzün sayfasına açın ve aşağıdaki ekran görüntüsünde işaretli olan yerde This item ships to Turkey yazdığını görüyorsanız ve Ships from and sold by Amazon.com yazısını görüyorsanız gönül rahatlığıyla ürünü alabilirsiniz. Bazı durumlarda Amazon.com yazmayıp farklı satıcıların olduğunu görürsünüz ve ya farklı bir satıcı olup Amazon.com deposunu kullanarak Amazon.com un gönderdiği ürünler olabiliyor, diğer 3. taraf satıcılar yerine direk Amazon sattığı ürünleri tercih etmeye özen gösterin.


Ürünümüze karar verdikten sonra sağ tarafta "Add to Cart" butonunu göreceksiniz bu butona tıklayarak ürünü sepetinize ekleyin.
ürünü ekledikten sonra üstteki ekran görüntüsünde gözüken sayfaya yönlendirileceksiniz burada herhangi bir şeyi işaretlemeden Proceed to checkout ( item ) butonuna tıklayın, butona bastıktan sonra Shipping Payment sayfasına yönlendirileceksiniz burada kargonuzun gitmesini istediğiniz adresi seçmeniz istenilecektir adresinizi seçtikten sonra sarı renkli "Ship to this adress" butonuna tıklayın ve süreci ilerletin, "Choose your shipping options" başlığına geldiğinizde kargonuzun hangi hızda gönderilmesi istediğinizi soracaktır, eğer aceleniz yoksa "AmazonGlobal Standard Shipping (averages 9-14 business days)" yani standart kargoyu seçmeniz genelde aksi bir durum olmadıkça 9-10 günde elinize ürün ulaşacaktır en azından bana bugüne kadar gelen kargolar hemen hemen 9 gün içerisinde elimde oldu. Kargo süreci ile ilgili bilgileri ve kargo seçeneğini seçmeden önce bu linkteki konumuzu mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

Standart kargoyu seçtiğinizi ve "Continue" butonuna bastığınızı farz ediyorum. 

Bu aşamadan sonra "Select a payment method" aşamasına geliyorsunuz burada ödeme yöntemimizi seçiyoruz eğer elimizde bir Amazon gift card varsa "Enter a gift card or promotional code" tıklayarak elimizdeki kodu yazıyoruz. Kredi kartımızı eğer daha önce "Your account" kısmında tanımlamadıysak "Add a Card" diyerek kredi kartımızı tanımlıyor ve "My card is in U.S. Dollar (USD)" seçeneğini seçiyoruz. Not: Amazon kredi kartı 3 haneli güvenlik kodu bilgilerinde yer alan CVV2/CVC2 kodu bilgilerini sormamaktadır. "Continue" diyerek bu adımıda geçtikten sonra son aşama olan "Review your order" aşamasına geliyoruz burada siparişimiz son bir kez gözden geçirilmesi ve siparişi tamamlayacağız. Aşağıdaki ekran görüntüsünde siparişin son halini görebilirsiniz.


1- Aldığınız ürün için ödeyeceğiniz kargo parası
2- Vergi vermeden önce ödeyeceğiniz toplam fiyat
3- Ödeyeceğiniz vergi tutarı (Bu güncel olmayan bilgiye göre 75 euro üzerinde aldığınız her ürün için vergi uygulanacaktır)
4- Eğer Amazon Hediye Kartınız (Gift Card) varsa burada - bakiye olarak gözükür ve alacağınız üründen düşer.

Not : Kargo tutarları bazen yüksek çıkabiliyor bu alacağınız ürüne göre değişiklik gösterebilir fakat genede çok çıktığını düşünüyorsanız Amazon Chat ile görüşüp durumu düzelttirin.

Kargo ücreti Hesabı : 4.99 $ + Aldığınız ürünün ağırlığı x 1.99$ (Bu tutar ilerleyen günlerde değişiklik gösterebilir bu yüzden lütfen güncelliğini teyit edin)

En son olarak alacağınız ürünün Total miktarı büyük kırmızı renklerle belirtilir. Siz "Place your order" butonuna bastıktan sonra artık siparişinizi vermiş olursunuz ve bundan sonra artık siparişinizin gelmesini bekleyebilirsiniz. Bir sonraki konumuz olan Amazon'da sipariş takibi nasıl yapılır görüşmek üzere.

Sipariş işleminiz başarılı bir şekilde gerçekleştikten sonra 1-2 gün içerisinde parayı çekilecektir, eğer parayı başarılı bir şekilde çekerlerse ürün kargoya verilir, fakat parayı çekemezlerse "Revise Payment Method" yazısı çıkar ve kartınızdaki sorunun düzeltilmesi istenilir. Her ihtimale karşın kartınızda yeterli bakiye bulunmasına dikkat edin.

İşlemin başarılı olarak gerçekleşmesi durumunda "Auto Confirmation" maili alırsınız.

Easy to Open Packaging Nedir ? 

Bu benimde merak ettiğim bir durumdu ve şu bilgiye ulaşmış bulunuyorum bazı ürünlerde bu ibare size seçenek olarak sunulur bunun sebebi; ürünün orijinal kutusunu aradan kaldırarak ürüne zarar gelmeyecek şekilde amazon direkt ürünü paketler ve ürün size ulaştığınızda kutuyu açtığınızda direkt ürüne ulaşmış olursunuz ürünün orjinal paketiyle uğraşmak zorunda kalmazsınız fakat ben bazı durumlar için orjinal kutusunun da elimde olmasını isterim mesela Ayakkabıları kutusuyla kaldırmayı tercih ederim.


Blog, Updated at: 21:48

0 yorum:

Yorum Gönder