Üyelik işlemleri

Merhaba arkadaşlar aşağıda anlatılacak bu yöntem sayesinde amazon.com - USA adresine üye olabilirsiniz aynı şekilde diğer amazon adreslerinde ;

www.amazon.de - Germany
www.amazon.fr - France
www.amazon.co.uk - United Kingdom  hesap açabilirsiniz.

İlk olarak basit üyelik işlemini gerçekleştirelim, Amazon.com sitesine girerek sağ üstte yer alan "Hello Sign in Your Account", üzerine geliyoruz ve gelen yerleri doldurarak "New customer? Start Here." alanından Start Here yazan yere tıklıyoruz



daha sonra gelen ekranda "Create account"  alanında ilgili yerleri doldurduktan sonra "Create your Amazon account" butonuna tıklıyoruz ve hesabımızı oluşturmuş oluyoruz. Bu aşamadan sonra artık ev adresi, telefon no ödeme yöntemi gibi kişisel bilgilerimizin kaydetmemiz gerekli bunun için gene sağ üst köşede yer alan "Your Account" tıklıyoruz ve açılan sayfada aşağıdaki ekran görüntüsünde gördüğümüz "Settings" tabında "Add New Adress" linkine tıklayarak adres bilgilerimizi gireceğimiz alana ulaşıyoruz.

Açılan sayfada boş olan yerleri dolduruyoruz burada dikkat etmeniz gereken önemli bir husus Türkçe Karakter kullanmamanız gereklidir, hatta Amazon sayfasına girdiğinizde her işlem için Türkçe karakter kullanmamaya özen gösterin.  Aşağıdaki örnek ekran görüntüsünde olduğu gibi bilgi girişinizi yapabilirsiniz. Weekend Delivery alanı hafta sonu cumartesi pazar yada hafta sonu gelmesin seçenekleridir fakat TR girdikten sonra dağıtım Yurt için kargo şirketi ile yapılacağı için bunun pek bir önemi yok, seçmeyin boş bırakın, kargomuz ne kadar erken gelirse o kadar iyi. 

ID Number alanına TC kimlik bilgilerinizi girmeniz isteniliyor burayı doldurmanız daha sonra Gümrük işlemlerinde araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla yararınıza olacaktır, şayet bu alan dolu değil ve aldığınız ürün vergi sınırında ve vergi ödenmesi gerekiyor ise burada kimlik bilginiz yer almadığı için I-Parcell sizinle iletişim kurmak isteyecektir. Burayı doldurarak bu süreci atlamış olabilirsiniz. Security Access Code güvenlik şifresi isteyen Apt. kod bilgisi.
adres bilgilerimizi girdikten sonra "Save & Add Payment Method" butonuna tıklıyoruz ve üyelik kaydımızı tamamlamış oluyoruz.



Blog, Updated at: 20:18

0 yorum:

Yorum Gönder