Amazon'dan ayakkabı siparişi - Ayakkabı beden tablosu

Amazon üzerinden klasik ayakkabı, spor ayakkabı yada bot siparişi vermeye karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken  ayakkabı numarası/bedeni konuların başında gelmektedir. Büyük ihtimalle;  Acaba alacağım ayakkabı ayağıma olacak mı? Ayakkabıyı kaç numara almalıyım? Ayakkabının bedeni kaç? gibi soruları sormuşsunuzdur.

İlk olarak şunu bilmeniz gerekli amazon.com üzerinde bedenler US beden olarak belirtilmektedir eğer amazon.co.uk üzerinden sipariş vermeyi düşünüyorsanız burada bedenler UK olarak seçilmektedir. Sizin yapmanız gereken ayakkabı numarasının US ve UK denk gelen numaralarını bulmak olacaktır.

Örneğin: Sheckers 42 numara ayakkabı giyiyorsanız amazon.com üzerinde bir ayakkabı çok hoşunuza gitti bu ayakkabınında 42 numarasını giyiyorsunuz bu durumda beden tablosundan 42 numaraya denk gelen USA karşılığını bulmanız gerekiyor bunun karşılığı da erkekler için 9 us numaraya denk gelmektedir.

Amazon üzerinden bir ayakkabıyı sipariş vermeden önce eğer bir mağazada bulup deneme imkanınız varsa bunu mutlaka yapın gerek ayakkabının rahatlığı gerekse alacağınız ayakkabının numarası hakkında bilgi sahibi olursunuz. Ayakkabının US karşılığını etiketi üzerinde görebilirsiniz.



Önemli bir not bütçenize uygun bir ayakkabı bulmak birazda sizin şansınızla ilgili sebebi ise seçeceğiniz ayakkabı numarası alakalı. 

Örnek vererek açıklamak gerekirse 43 numara Skechers  model bir ayakkabının Amazon'daki fiyatı 50$ fakat aynı ayakkabının 42 numarasına bakarsanız eğer fiyatının aşağı yada yukarı yönlü olarak değiştiğinizi görebilirsiniz kısacası ayakkabı fiyatları alacağınız numaraya göre değişiklik göstermektedir.

Amazon sitesinde alacağınız ayakkabının beden seçimi alanında "Size Chart" yazdığını göreceksiniz burada beden tabloları yer almaktadır fakat burada yer alan bilgiler maalesef çoğu zaman gerçek ve tutarlı değil bu yüzden alacağınız ayakkabının kendi sitesinden beden tablolarını kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

Skechers model ayakkabılar için ayakkabı numara/beden tablosu


Timberland model ayakkabılar için ayakkabı numara/beden tablosu

Skechers ayakkabılarda kaç numara giydiğiniz hakkında, aşağıda verilen linklerdeki pdf'yi yazıcıdan çıktısını alarak ayak numaranız hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Pdf çıktısı alacağınız zaman sayfaya sığdır değil %100 olarak bastırmanız gerekmektedir.

Erkek 
http://sh.skechers.com/skechers/new-site/mens-size-chart.pdf

Bayan 
http://sh.skechers.com/skechers/new-site/womens-size-chart.pdf





Blog, Updated at: 11:33

1 yorum: