Black Friday nedir ve ne zaman?


Black Friday; Amerika Birleşik Devletlerin'de şükran gününden sonraki ilk cuma gününe denk gelen Alışveriş gününe verilen isimdir. Her yıl Kasım ayının son günlerine denk gelir. Bir çok şirket, ozellikle elektronik şirketleri, sadece o güne özel olarak bazı ürünlerin fiyatlarında büyük indirim uygularlar. Black Friday günü illa fiziki bir mağazada olmanız gerekmiyor Amazon.com 'da Black Friday günü özel indirimleri uygulamaktadır.

Black Friday tarihi ne zaman, hani gün?

2016 yılında Black Friday 25 Kasım Cuma günü
2017 yılında Black Friday 24 Kasım Cuma günü
2018 yılında Black Friday 30 Kasım Cuma günü
2019 yılında Black Friday 29 Kasım Cuma günü
2020 yılında Black Friday 27 Kasım Cuma günü

Arkadaşlar deneyimlere dayanarak şunu bilmenizde fayda var alacağınız yada almak istediğiniz ürün bugün kesinlikle indirime girecek diye bir durum söz konusu değil, Black Friday günü indirimleri her ürün geçerli olmayacaktır ve indirim gününden önce eğer almak istediğinizi ürünü düşük fiyatta yakalarsanız ve gerçekten acil ihtiyacınız varsa bekletmeden almanızda fayda olabilir tabi bu durum gene sizin kararınıza bağlı.

Gel gelelim son zamanlarda Black Friday akımına ülkemiz firmalarda katılmış durumda fakat Amerika'da gerçek anlamda indirimler yapılırken, Türkiye'de indirimin gerçek anlamda uygulandığı söylenemez.


Blog, Updated at: 13:09

0 yorum:

Yorum Gönder