Sipariş sonrası kargo takip nasıl yapılır?

Öncelikle şunu bilmenizi istiyorum Standart ve Expedited kargolarının ikisinide I-Parcel getirmektedir bundan dolayı geliş süresi aynı olacaktır o yüzden Standart kargoyu seçin ve ekstra bir para ödemeyin. Hızlı kargo (Priority shipping) seçtiyseniz kargonuz UPS veya DHL firmalarından birine verilecektir ve daha hızlı olacaktır ama bayağı yüklü bir kargo parası ödemek zorunda kalacaksınız.

Gelelim kargo takibimizi nasıl yapacağımıza ilk olarak mail adresinize ürününüzün kargolandığına dair bir mail gelirse kargonuzun takip numarasını öğrenebilir ve takip edebilirsiniz.

Kargo numarasını nasıl öğrenebilirim?

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst menüde yer alan "Your Orders" linkine tıklayın, açılan ekranda vermiş olduğunuz siparişlerinizi göreceksiniz buradan "Track Package" butonuna tıklayın



daha sonra yönlendirildiğiniz sayfanın sağ alt tarafında aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi bir alan göreceksiniz burada seçtiğiniz kargo türüne göre siparişiniz hangi firmaya verildiği ve paketiniz yola çıktıysa Tracking number numaranızı görecesiniz. Yukarıdaki ekran görüntüsünde kargo henüz hazırlık aşamasında ve "Preparing for Shipment" ifadesi yer almaktadır eğer yola çıkmış olsaydı "On the way" ifadesi yer alacaktı.
1- I-Parcel (Standart kargo seçimi)

Gönderimini standart kargo seçimi yaptıysanız büyük bir ihtimalle I-Parcel ile size ürün gönderilecektir. i-parcel - Tracking bu linkten Tracking numarası ile kargonuzun hangi aşamada olduğunu takip edebilirsiniz.


Sipariş ettiğiniz ürün kargoya verildiğinde i-Parcel firmasından tarafınıza bir mail gönderilecektir. Daha önceki konularımızda bahsettiğimiz alan Amazona üye olurken ID Number kısmına TC No: yazdıysanız gelmez ancak yazmadıysanız gelecektir.

Gelen mail aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi olacak ve bu mailin gelmesi tahmini olarak 3 günü bulacaktır.



Ekran görüntüsündeki linke tıkladıktan sonra açılan sayfadaki Number yazan boşluğa TC Kimlik No bilginizi yazıp "Submit" butonuna basmanız gereklidir bu aşamadan sonra sayfayı kapatın ve beklemeye devam edin. Mail geldikten sonra en fazla 15 gün içinde TC Numarasını girmelisiniz.


I-Parcel üzerinde Tracking numaranız ile sorgulama yaptığınızda aşağıdaki gibi ifadeler görüyorsanız endişelenmenize gerek yoktur.


  • Your package has been taken on hold 
  • Your package has been taken off hold 
Bu durumda kargonuz incelemeye alınacak ve off hold yazdığında kargo süreciniz devam edecektir. I-Parcel üzerinde kargo üzerinde bir kaç gün kargo kalabilir bu durumda endişelenmeyin ama uzun bir süre beklediğinizi düşünüyorsanız kontrol amaçlı olarak Amazon Chat ile görüşebilirsiniz.

I-Parcel üzerindeki bilgilerde kargonuz artık Türkiye giriş yaptığını gördünüz bu durumda kontrollerinizi artık PTS üzerinden yapmaya devam etmelisiniz.

Daha önce aldığımız Tracking Number kodunu PTS' nin sayfasında gönderi izleme alanına giriyoruz.

PTS Worldwide Express


Ara butonuna bastıktan sonra aşağıdaki gibi bir sayfa ile karşılaşacaksınız

Bu ekranda Ref 2 bilgisinin (sağ üstte) görünmesi bekleyeceğiz genellikle 1-2 gün içerisinde bu bilgi sayfaya düşer. Ref2 kodunu aldıktan sonra Yurtiçi kargonun sitesinden bu bilgi ile kargonuzu nerede olduğunu öğrenerek takip edebilirsiniz.

2- DHL (Hızlı gönderi seçilmesi durumunda)

Siparişinizi standart kargo değilde hızlı gönderi seçmeniz durumunda Amazon size ürününüzü DHL firması ile göndermeyi tercih edebilir. Bu durumda karşılaşabileceğiniz durumlar aşağıdaki gibi olacaktır.

İlk olarak aşağıdaki linkten kargo takip numaranız ile ürününüzün kargo sürecini kontrol edebilirsiniz.

www.dhl.com.tr: DHL | Türkiye | Türkçe

Şayet bulunduğunuz yerde DHL firması yoksa kargonuz Aras Kargo ile gelecektir.

Daha önceki konularda bahsi geçtiği gibi bu firma seçilmesi durumunda ve aldığınız ürün eğer 75 euro üzerinde ise ve gümrüğe takıldıysa sizden bazı evrakları doldurmanızı isteyen bir mail gelecektir, eğer ürününüzün vergisini ödediyseniz sorunsuz bir şekilde kargonuz gelecektir.

Müşteri hizmetleri size mail dışında ek olarak bilgilendirme için sizi arayabilir. Yapmanız gereken, size gelen mailde yer alan belgeyi doldurduktan sonra tekrar tarayıp pdf halinde size ulaşılan mailden dönüş yaparak bu belgeyi göndermeniz gerekmektedir. Belgeyi dikkatli doldurun ki sonra tekrar uğraşmak zorunda kalmayın ve belgeyi 3 gün içinde göndermeye özen gösterin zira 3 günden sonra sizden 65 TL ücret talep edilecektir. Bu işlemlerden sonra 1-2 gün için kargonuz yola çıkacaktır.

**Kargonuzun gümrükten çıktıktan sonra taşıma senedinin üzerinde yazılı olan adresinize teslimine kadar olabilecek tüm taşıma ve teslim hizmetleri ücretsizdir, ancak bazı durumlarda para talep edilebiliyor. Amazon oluşabilecek masrafların tümünü bizim için halledecektir, o yüzden sorun yok.


69444.jpg
Belirtilen boşlukları dolduruyorsunuz, tek yapılması gereken bu.

Ek olarak DHL aşamalarınızda böyle olacak:


15.jpg



3. UPS (Hızlı gönderi seçilmesi durumunda)

DHL gibi hızlı gönderi seçmeniz durumunda Amazon tarafından seçilen bir firmadır, aşağıdaki linkten kargo takip numaranız ile ürününüzün kargo aşamalarını takip edebilirsiniz.

www.ups.com.tr: UPS'e Hoş Geldiniz...

UPS ürünleri kendisi getirmektedir, ek bir kargo şirketine vermemektedir.

DHL firmasında olduğu siparişiniz 75 euro üzerinde ise süreç aynı şekilde işlemektedir. Ürün bu belirtilen tutarı geçmesi durumunda size bir mail gelmekte ve gene DHL de olduğu gibi bir yetkili arayarak size bilgilendirme yaparak atacakları maile dönüş yapmanızı isteyecektir.

"Vekaletname belgesi eksik ve gümrükleme için gerekiyor. Bu bilgiyi almaya çalışıyoruz. / Alıcıyla irtibata geçtik."


vm4qZ6.jpg
Gönderilen maildeki boş alanlar doldurunuz. UPS AWB Numarası = 1Z ile başlayan taşıma irsaliye numarasıdır.


Gerekli bilgileri doldurduktan sonra belgeyi taratın ve size gelen maile yanıtlayarak gönderin.

İstenilen alanlar doldurulduktan ve firmaya ulaştırıldıktan sonra yapmanız gereken tek şey beklemek.

Önemli Bilgiler;

Ürününüz gümrükten adresinize gelene kadar olabilecek tüm taşıma ve teslim hizmetleri ücretsizdir.

Gönderici firma bu gönderi ile ilgili oluşabilecek tüm masrafları (vergi - KDV - ardiye ücreti - ambar içi masraflar) kendisine fatura edilmesini talep etmiştir. ( Ödediğimiz toplam ücret ile Amazon bizim için her şeyi hallediyor. ) 


30 Kg ve 1500 Euro’yu aşmayan kişisel kullanıma mahsun Gıda, cep telefonu,kozmetik,ilaç,vitamin gibi izne tabi olan ürünler hariç,gelen eşyalarda ekteki noter onaylı vekaletnameye ihtiyaç yoktur. Bu tür gönderiler için ekte örneği görülen yetki yazısını hazırlamanız yeterli olmaktadır.Avrupa’dan gelen eşyalarda mal bedeli üzerinden %18,Avrupa dışı ülkelerden gelen eşyalar için %20 maktu vergi alınmaktadır."



Blog, Updated at: 10:54

0 yorum:

Yorum Gönder