Alışveriş limiti nedir ve getirilemeyen yasak ürünler nelerdir?

Alışveriş limiti ne kadardır?

Yer yer sayfamızdaki yazılarda bahsi geçtiği gibi 75€ ve üzerindeki siparişleriniz için vergi uygulanmaktadır, bunun altında kalan ürünlere vergi yoktur. 

Yapmış olduğunuz alışverişlerde 75€  ve altında vergi uygulaması yoktur. 74€  - 1499€  arasında kalan siparişleriniz de Avrupa birliği üye ülkelerin birinden gelmesi durumunda toplam tutar üzerinden %18, diğer ülkelerden gelmesi durumunda toplam tutar üzerinden %20 vergi uygulanarak teslim edilir. 

1500€ ve üzeri siparişlerde ise uygulanacak vergi oranı yine toplam tutar üzerinden hesaplanacak ve söz konusu eşyanın güncel ithalat vergi oranları üzerinden hesaplanacaktır.

Geçmiş yıllarda Yurt dışından yapılan alışverişlerde eski yönetmelikte yılda 5 sefere mahsus olmak üzere gümrük muafiyeti hakkı vardı, ancak son zamanlarda bu kapsam biraz değiştirildi. Posta ve hızlı kargo yolu ile 75€  ve altındaki tutarlardan sipariş sayısında bir kısıtlama olmamakla beraber eğer ticari bir değer taşıdığı fark edilirse gümrük memurları işlem uygulayabilmektedir. Örnek vermek gerekirse 75€ ve altında toplamda 8-10 siparişiniz oldu ve bunların hepsi farklı ürün. Bu konuda bir sıkıntı yok ancak aynı üründe birden fazla almanız durumunda gümrük memurları bundan ticari fayda sağladığınızı düşünerek gümrük işlemine tabi tutabilir. Kısacası alacağınız ürünler şahsi kullanım için olmalı.

Posta ve hızlı kargo ile gelen siparişlerinizin ağırlığı brüt 30 kilogramı geçmemelidir.

Vergi eklendiğini nasıl anlarım ? Vergi limiti ne kadar ? Vergi limitinin üstünde ürün alsam ne olur ? Gümrüğe Takılır mı ?

Amazon üzerinden alacağınız ürün şayet bu belirtilen tutar üzerinde ise order ekranında belirli bir meblağ hesaplayacak ve ödenecek vergi için size " Import Fee Deposits " adı altında yansıtacaktır  . Bu durumda siz ayrıca vergi ödemesi peşine düşmemiş Amazon sizin adınıza bunu halletmiş olacaktır.

Dolar olarak  Vergi Sınırını Öğrenmek için TIKLA !! 

Euro kısmına 75 yazın ve alacağınız Dolar karşılığı bizim Vergi sınırımız dır.



Getirilmesi yasaklı ürünler nelerdir?
  • Gıda, Kozmetik, Vitamin hapları ve İlaçlar
  • Airsoft Silahlar, Kesici alet ( Çakı, Bıçak )
  • Kesici aletler
  • Cep telefonu ve IMEI numarası olan, SIM Kart takılabilen her türlü cihaz
  • Orta ve yüksek seviye DSLR fotoğraf makineleri ve kısmi olarak yüksek seviye objektifleri
  • Modemler, Anakartlar, Laptopların çok büyük kısmı, piller 
  • Kozmetik = parfüm, krem, şampuan vb. kimyasal içeren ürünler 


Blog, Updated at: 16:39

0 yorum:

Yorum Gönder